מהו טאבון פיצה וכיצד להשתמש בו?
טאבון היא שיטת בישול מסורתית המשתמשת באוויר חם לבישול אוכל. האוויר החם מופק על ידי מדורה עצים, תנור גז או חשמל. חום האש, הכיריים או החשמל מבשלים את האוכל במיכל דמוי תנור הנקרא טאבון.
טאבונים נקראים לפעמים גם "טאבון פיצה" מכיוון שהם משמשים בדרך כלל לבישול פיצות. טאבון פיצה הוא מכשיר שמבשל פיצות באמצעות להבת גז. זהו תנור בעיצוב זהה לתנור ביתי רגיל, אך הוא מצויד במבער נוסף בצד למתן חום. יש אנשים שמשתמשים בטאבון פיצה הביתי שלהם לבישול פיצות כי זה הופך את קרום הפיצה לפריך ושחום.
תנורי גז הם בחירה פופולרית לפיצה מכיוון שהם מייצרים חום אחיד. ולהבת הגז אינה חמה כמו תנור חשמלי, כך בעצם הקרום נשאר פריך.
טאבון פיצה ביתי משמש בדרך כלל לבישול פיצות בטמפרטורות שבין 260 ל-350 מעלות צלזיוס. הפיצה מתבשלת מהר בגלל הטמפרטורה הגבוהה ופיזור החום האחיד.
5 טיפים כיצד למנוע מהפיצה שלכם להישרף בטאבון פיצה הביתי שלכם
1. מחממים את הטאבון לפחות 30 דקות לפני בישול הפיצה.
2. אם אתם מבשלים פיצה שקוטרה יותר מ-10 סנטימטרים, הקפידו להשתמש בתבנית פיצה או עלה כדי למנוע שריפה בתחתית הקרום.
3. כאשר אתם מכניסים את הפיצה שלכם לתנור, סגרו את הדלת ולאחר מכן הנמיכו את החום בטאבון לאחר שחלפו 5 דקות של זמן בישול. זה יאפשר לפיצה להתבשל בצורה אחידה ולמנוע ממנה להישרף בצד אחד כשהיא עדיין לא התבשלה בצד אחר.
4. אם אתם משתמשים באבן פיצה, מחממים אותה כשעה לפני הנחת הבצק לאפייה כדי להבטיח שהיא לא תישרף כששמים עליה את הבצק לאפייה
5) כבו את הטאבון כשתסיימו לבשל והניחו לטאבון להתקרר לפני פתיחה או ניקוי כל חלק בתנור.